Vuoden 2022 ForMare-ryhmä on aloittanut ohjelman mallikkaasti!

21.11.2022 klo 16:14
Kymmenet erittäin motivoituneet formarelaiset ovat aloittaneet työhyvinvointiohjelman syksyllä 2022.

 Erityisesti merenkulkijoille räätälöity elämäntapamuutos ohjelma on vuosien myötä saavuttanut suurta suosiota ja osallistujia on tänäkin vuonna mukana eri puolilta Suomea. Kyseessä on yhdeksäs toimintavuosi ja osallistujia on vuosien mittaan kertynyt jo 500. ForMaren päävalmentaja Mikael Paajanen on ollut ohjelmassa mukana jo vuodesta 2014 ja on kouluttanut ohjelmassa mukana olevia valmentajia ymmärtämään merityön toimintaympäristöä jo vuosien ajan. Valmentajilla on viime käden tietoa kaikesta mikä liittyy treenaamiseen, palautumiseen ja ravintoon. Mikael vastaa kuntotesteistä ja luento-osuuksien mielenkiintoisista teemoista, joita hän parhaillaan päivittää liikuntatieteellisen maisteriopinnoissaan.

ForMare on startannut kuntotestien myötä Turussa ja Helsingissä syyskuun lopulla. Testipäivät alkoivat erilaisilla testeillä, joissa mitattiin mm. kehonkoostumusta, peruskuntoa, lihasvoimaa ja puristusvoimaa. Monet tuumailivat, että tuntui vähän jännittävältä tulla testeihin, mutta jännitys kuulema haihtui aika nopeasti kun sai hypätä pyörän selkään polkemaan submaksimaalista pyöräergometritestiä. Sykkeiden noustessa keho lämpeni ja juttukin alkoi hyvin luistamaan. Testipäivinä olikin hyvä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin tai vaihtaa kuulumisia entuudestaan tuttujen kollegoiden kanssa. Testeissä huhkimisen jälkeen päivä jatkui rennosti lounaan ja ravintoluennon parissa.

Alkutestien jälkeen kaikki osallistujat pääsivät vihdoinkin tapaamaan omat valmentajansa, jotka räätälöivät kullekin osallistujalle heidän omiin tarpeisiinsa sopivat kunto-ohjelmat, joita päivitetään aina 4-6 viikon välein. Ensimmäisen vuoden aikana niin Helsingissä kuin Turussa järjestetään useita liikunta- ja luentopäiviä, jotka antavat osallistujille arvokasta tietoa ja työkaluja treenaamiseen, terveelliseen ruokavalioon ja myös henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Myös Tampereella  kymmenkunta formarelaista käy treenaamassa oman PT:n kanssa. 

On mahtavaa että tällainen työhyvinvointi ohjelma palvelee merenkulkijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia!