Kuntoilusta uutta puhtia elämään

24.11.2022 klo 14:40
Sanna huomasi jo muutamien viikkojen jälkeen treenien positiiviset vaikutukset.

Syyskuun lopulla olin käymässä ForMaren yhteistyökumppanin, R5 Athletics and Health- kuntosalilla Helsingin Metsälässä samaan aikaan kun Sanna Piazzalla oli ensimmäiset ForMare treenit valmentajansa Laura Pullin kanssa. Seurasin treenejä uteliaana, nappasin muutaman kuvan ja myöhemmin kyselin kummaltakin kuulumisia. 

Sanna (kuvassa oikealla) oli juuri aloittanut ForMare työhyvinvointiohjelmassa, josta hän oli vuosien mittaan nähnyt useita ilmoituksia laivan ilmoitustauluilla ja Mepan viestintäkanavissa. ‘’Kipinä elämänmuutokseen on tainnut iskeytyä välttämättömyyden kivestä. Ikää kertyy ja huonojen elämäntapojen tuomat heikennykset kehon toimintakunnossa alkavat paljastua. Keväällä 2022 huomasin taas lukevani Formare-haun olevan ajankohtaista. Rohkaistuin hakemaan ja onnekseni pääsin mukaan ohjelmaan’’, kertoo Sanna tyytyväisen näköisenä. Sannan odotukset liittyvät konkreettisesti painonpudotukseen ja siihen, että kuntoilusta tulisi osa hänen päivittäistä rutiiniaan. 

ForMareen hakevilla ihmisillä voi olla hyvinkin erilaisia tavoitteita, mutta kaikki ne tuntuvat liittyvän jollain tapaa elämäntapamuutokseen.

Sertifioitu Personal Trainer Laura Pulli on työnsä puolesta erikoistunut juurikin näihin vaativiin elämäntapamuutosprojekteihin. Laura on vakuuttunut siitä, että kun edetään askel kerrallaan, aina vähän ponnistellen ja uutta oppien niin tullaan saavuttamaan sellaisia tuloksia, jotka todellakin jäävät pysyvästi osaksi arkea. 

Olin utelias tietämään, että miltä kuntosalityöskentely oman valmentajan kanssa on mahtanut Sannasta tuntua? 

Sanna vastaa aloittaneensa treenaamisen melko rauhallisesti Lauran antamilla kumppariharjoituksilla, koska hänellä on ollut jonkin verran kipuja ja tietenkin ihan yleiskuntoa kohottavilla harjoituksilla.

‘’Mulla on tunne, että saan tällä viikolla ns.oikean kuntosaliohjelman, kun treenejäni päivitetään’’ Sanna tuumii ja jatkaa että ‘’oma valmentajani Laura on tosi mukava ja huumorintajuinen, hänen kanssaan on kiva työskennellä’’.

Kysyessäni Sannalta hänen Formareen liittyvistä tavoitteistaan vastauksena on, että voi kun pystyisi nousemaan viisi kerrosväliä portaissa hengästymättä. 

Pitää sanoa, että se kyllä kuulostaa aika realistiselta ja ihan saavutettavalta tavoitteelta. Merenkulkijan ammatti tuo mukanaan monenlaisia haasteita, joista epäilemättä yksi suurimpia on epäsäännöllinen elämänrytmi.

ForMaren moniammatillisesta tiimistä löytyy paljon osaamista ja merityön tuntemusta. Tämän takia ohjelma tarjoaa osallistujalle paljon arvokasta tietoa, tukea ja työkaluja muutoksen tielle.

Terkuin,

 

Netta

Hyvinvointivalmentaja ja ForMaren projektipäällikkö