Olisiko tänä keväänä aika satsata omaan hyvinvointiin?

30.03.2023 klo 08:00
Nyt sinulla on mahdollisuus hakea mukaan syksyllä käynnistyvään ForMareen!

Vuosi 2023 on ForMaressa jo kymmenes toimintavuosi. Ohjelmassa mukana olevien varustamoiden arsenaali kasvatti kokoaan tänä vuonna kahdella uudella toimijalla, joten kokonaisuudessaan 11 varustamoa ovat aktiivisesti lähteneet edistämään hyvää asiaa.

On todella merkittävää, että näin moni varustamo tukee konkreettisesti työntekijöidensä terveyden edistämistä!

ForMare- hyvinvointiohjelmaa pyritään koko ajan kehittämään niin, että se palvelisi paremmin merenkulkijan kokonaisvaltaista hyvinvointia, huomioiden myös henkisen ja mielen hyvinvoinnin. Suomen Merimieskirkon laivakuraattori antaa ohjelmaan tällä saralla merkittävän työpanoksen MEPAN hyvinvointikoordinaattorin ohella. ForMarea on vuosien myötä kehitetty ohjausryhmän ideoiden pohjalta ja tietenkin huomioiden myös osallistujien toiveita.  Ohjelmassa on mukana tärkeitä yhteistyökumppaneita, jotka kukin osaltaan ovat erittäin sitoutuneita edistämään merenkulkijoiden työhyvinvointia. 

Ohjelma sisältää kuntotestejä, terveystarkastuksia, live- ja etäluentoja, liikuntaa sisältäviä hyvinvointitilaisuuksia, ravitsemustapaamisen sekä henkilökohtaista valmennusta oman valmentajan ohjauksessa että mahdollisuuden keskustella luottamuksellisesti laivakuraattorin kanssa.

Ohjelma käynnistyy syyskuussa alkutesteillä, jotka ovat monelle uuden alku. Testien jälkeen valmentajat räätälöivät jokaiselle yksilöllisesti sopivan treeniohjelman, jota osallistujat harjoittelevat valmentajan kanssa yhdessä 10 kertaa ForMaren aikana. Ensimmäisen vuoden lopussa pidetään väliaikatestit, joissa katsotaan miten kunto on lähtenyt kehittymään. Toisen vuoden lopussa tehdään vielä seurantatestit jokaiselle osallistujalle. ForMare ohjelma on suunniteltu niin, että olemme pyrkineet huomioimaan mahdollisimman hyvin merenkulkijan haasteelliset työolosuhteet.


  Vapaavahdin viimeisimmässä lehdessä ( 1/ 2023) julkaistiin kiinnostava artikkeli ForMare- osallistujan näkökulmasta, jutun pääset lukemaan netissä Mepan sivuilta, s.26.

 Hakuaika ForMareen on 1.4.-31.5.2023.  Sähköisen hakulomakkeen löydät ForMaren nettisivuilta. Onnea hakuun ja toivottavasti juuri sinut valitaan mukaan hyvinvointiohjelmaan!

 

Iloa ja valoa kevääseen!

 

Netta ja ForMare- tiimi