Fysic oy mukana ForMaressa jo neljättä vuotta!

25.05.2023 kl. 11:21
Turun fysiikkavalmennussali tarjoaa PT-palveluja ja kuntotestejä ForMare-ohjelmassa yhteistyössä R5 Athletics and Health Helsingin salin kanssa.

Liikunnan moniottelumiehet Ismo Uusi-Uola ja Santtu Lehto valmentaja tiimeineen ovat opastaneet formarelaisia kuntosalityöskentelyn saloihin jo vuodesta 2019 lähtien. Kummatkin miehet ovat alun perin kotoisin Kaarinasta, mutta urheilijat tutustuivat vasta vuoden 2010 paikkeilla liikunnanohjaaja- opintojensa aikana Vierumäen Ammattikorkeakoulussa. 

 Ismolla on ollut nuoresta lähtien jalkapallo päälajina, mutta tätä nykyä painopiste on siirtynyt enemmän kuntosaliharjoitteluun ja juoksutreeneihin. Ismo on kuitenkin  mukana vielä junnupuolen futisvalmennuksissa FC Interissä. Santulla urheileminen alkoi junnuna jääkiekolla ja myöhemmin mukaan kuvioihin tuli ultimate Turku Terror-nimisessä ultimateseurassa. Tätä nykyä Santtu pelaa ultimaten maajoukkueessa. Viimeisimpänä tuomisena arvokisoista on EM-hopeaa loppuvuodesta 2022.

Opintojen jälkeen tiet kohtasivat jälleen Turun Elixia- kuntokeskuksessa, jossa tulevat yrittäjät työskentelivät 4,5 vuotta valmentaen kaiken ikäisiä ja taustaisia asiakkaita. Vuosien myötä idea omasta valmennussalista alkoi kypsymään ja toteutui vihdoin vuonna 2018 yhteisenä yrityksenä eli Fysic oy salina. Valmentaja tiimin vahvistuksena toimivat myös PT/ Fysioterapeutti Nea Mikkola ja PT/Crossfit valmentaja Liisa Eskonen, jotka omalla persoonallaan ja asiantuntijuudellaan antavat hyvän lisän Fysicin tarjontaan.

Ismo on sitä mieltä, että ForMare antaa todellakin huikean mahdollisuuden saada oma henkilökohtainen valmentaja tukemaan terveellisten elämäntapojen onnistumista haastavissa työoloissa toimiville merenkulkijoille. ‘’Rahallinen tuki on tietysti yksi iso apu tähän, projektiin on suorastaan halpaa lähteä mukaan ja tuolle rahalle saa varmasti vastinetta’’ Ismo alleviivaa.

‘’Mutta varmasti rahaakin tärkeämpää on projektin kautta saadut opit, joiden on tarkoitus kantaa pitkään aktiivisen harjoitteluvaiheen jo mentyä ohi. Olemme nähneet hienoja onnistumisia ForMaressa tyypeiltä, jotka ovat avoimia ja valmiita oppimaan, mutta myös aidosti valmiita tekemään itse vaadittavan työn’’ Ismo pohtii mietteliäänä.

Kun kysyn Ismolta, että mitä asiakas voi odottaa tullessaan Fysicille, Ismo vastaa että Fysicin valmennustiimi ottaa jokaisen huomioon yksilönä ensimmäisestä tapaamisesta lähtien ja auttaa kartoittamaan yhdessä keskustellen resurssit liikunnalle niin maissa kuin merillä ollessa. Kehon palautumista tukien, ei kuluttaen. 

Näiden neljän viime vuoden aikana Fysicin valmennustiimi on oppinut paljon merenkulusta ja sen eri työympäristöistä. Myös Fysicin valmentajat ovat osa ForMaren moniammatillista tiimiä, jolloin asiantuntijuus luonnollisesti saa tukea ja asiakkaat hyötyvät ohjelmasta paremmin.

Tänä kesänä Fysicillä juhlistetaan 5-vuotispäivää ja tehdään remppaa hihat heiluen. Yrittäjät  laajentavat toimintaa viereisen tanssistudion tiloihin, jolloin treenaamiseen, ryhmäliikuntaan, kuntotestaukseen ja hieronta palveluihin saadaan enemmän väljyyttä. Tämä tietenkin hyödyttää myös ForMaressa mukana olevia merenkulkijoita syksystä 2023 alkaen.

Hyvää alkavaa kesää toivovat

Netta ja ForMare-tiimi