ForMare 2021 alkoi!

27.09.2021 klo 14:36
Vuoden 2021 ryhmä on aloittanut ForMaren kuntotesteillä ja ensimmäisellä luennolla.

Vuoden 2021 ForMare-ryhmän aloitus on ollut erittäin onnistunut. Aamu alkoi raikkaalla ja syksyisellä ilmalla, sekä ehkä hieman jännittyneellä tunnelmalla, kun ensimmäiset 2021 ForMarelaiset astuivat MEPAn ovista sisään Helsingissä. Ensimmäisenä vuorossa oli kuntotestit, joihin kuului submaksimaalinen pyöräergometritesti, InBody-kehonkoostumusmittaus, sekä lihaskuntotestit. Testit kertovat yksilön lähtötilanteen hapenottokyvystä, kehon koostumuksesta, sekä lihaksien voimasta ja kestävyydestä, joita verrataan myöhemmin väliaika- ja seurantatesteillä kahden tulevan vuoden ajan. Testit ovat toki rankat, mutta jokainen osallistuja on lähtenyt niistä oikein iloisin mielin. Alkutestit ovatkin monelle merkki oman muutoksen aloittamisesta.
"Tästä se lähtee", eräs osallistuja kommentoi hymy suupielillä juuri ennen testitilaan astumista.

ForMaren päävalmentaja Mikael Paajanen (R5 Athletics and Health) on vastuussa alkutesteistä ja luennoista. Hän on ollut mukana pilottiryhmästä saakka, ja tietää hyvin myös alkutestien mahdollisesti aiheuttavan pientä jännitystä osallistujassa. Tämä jännitys katoaa hyvinkin nopeasti, kun Paajanen keventää tunnelmaa huumorillaan ja rennolla asenteellaan.

Lähes jokainen osallistuja sekä Helsingissä että Turussa ovat saaneet alkutestit suoritettua, sekä ensimmäisen luennon opit kuultua. Kuntotestien jälkeisellä yhteisellä lounaalla oli positiivinen ja iloinen ilmapiiri ennen ravinnosta ja sen merkityksestä kertovan luennon aloittamista.

Vuoden 2021 ryhmä on ForMaren seitsemäs pilottiryhmän jälkeen vuonna 2014. Siitä lähtien ForMarea on muokattu ja paranneltu, saatu uusia yhteistyökumppaneita ja ideoita, sekä tietenkin uusia rohkeita osallistujia. Joka vuosi syntyy uusia onnistumistarinoita, joita sekä valmentajien että ForMare-tiimin on ilo seurata.

Tästä se lähtee!